Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Implantul dentar sau punte dentară?

Ai un dinte lipsă? Recomandarea noastră este să optezi pentru un tratament stomatologic pentru înlocuirea dintelui cu un implant sau o punte dentară cât mai curând posibil, astfel încât să poți preveni orice complicație și să te bucuri în cel mai scurt timp de zâmbetul tău.

 

Dar ce soluție ar trebui să alegi, dintre variantele de tratament?

Punțile dentare sunt o opțiune viabilă pentru implanturile dentare, dar de ce ați alege implanturile în locul unei punți dentare?

implant dentar Bacău

 

Înainte de a decide dacă o punte dentară sau un implant dentar este cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților pierduți, trebuie să înțelegi ce presupune fiecare dintre ele.

 

O punte dentară este un dispozitiv protetic care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă pentru a crea un zâmbet estetic și plăcut. O punte este formată prin lipirea a două coroane dentare pe dinții adiacenți dintelui (dinților) lipsă, creând doi stâlpi care sunt utilizați pentru a susține una sau mai multe coroane dentare care nu sunt susținute în os. Terapia este destul de scurtă și durează doar câteva ședințe de tratament.

 

Un implant dentar este plasat în osul care susținea anterior dintele pierdut. Acestea sunt dispozitive fixe, autonome, care nu sunt atașate de dinți, ci mai degrabă de maxilar. Tratamentul durează, de obicei, între șase și opt luni, dar rezultatele sunt de lungă durată.

 

Majoritatea specialiștilor dentare consideră că implanturile sunt o opțiune superioară punților dentare din următoarele motive:

 

  • Aspectul estetic oferi/ Funcționalitatea – Implanturile dentare oferă un aspect estetic mai plăcut și funcționează mai bine decât dinții dintr-o punte dentară, datorită faptului că sunt susținute de dinți naturali. În plus, deoarece implanturile protejează osul și previn deteriorarea trăsăturilor faciale, aspectul este îmbunătățit, dar puntea dentară nu oferă aceleași avantaje.
  • Rentabilitate – Implanturile dentare au un prognostic pe termen lung considerabil mai bun decât punțile dentare, însă sunt mai costisitoare.
  • Conservarea țesutului osos – Implanturile dentare, ca și rădăcinile dinților naturali, îndeplinesc aceeași funcție ca și rădăcinile dinților adevărați: stimularea osului, protejarea osului și prevenirea pierderii osoase. Înlocuirea unui singur dinte cu o punte dentară nu oferă același avantaj ca implanturile dentare. De fapt, dacă înlocuiți un dinte din față cu o punte dentară, gingia și osul care susțin dintele lipsă se vor resorb în timp.
  • Sănătatea dinților învecinați – O restaurare cu implant dentar nu implică dinții vecini, în timp ce o punte dentară afectează sănătatea pe termen lung a dinților adiacenți prin șlefuirea și supunerea acestora la o presiune suplimentară. În plus, după înlocuirea unei punți dentare, dinții trebuie să fie șlefuiți din nou.
  • Igienă orală și întreținere – Îngrijirea și întreținerea implanturilor dentare este considerabil mai ușoară, mai convenabilă și mai puțin consumatoare de timp decât terapia cu punți. În zona gingivală, punțile sunt greu de curățat din cauza structurii designului lor și din cauza recesiunii gingivale. Din această cauză pot apărea probleme la nivelul gingiilor.

 

implant dentar Bacău

Deși terapia cu implanturi dentare poate fi costisitoare, este considerată standardul de aur pentru persoanele care doresc soluții pentru dinții lipsă. Tratamentul cu implant dentar are mai multe avantaje față de procedurile de înlocuire a dinților, ceea ce îl face o alegere mai rentabilă. Atunci când se compară beneficiile și dezavantajele diferitelor opțiuni de înlocuire a dinților, este ușor de înțeles de ce tratamentul cu implant dentar a devenit printre alegerile populare ale pacienților.

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări legate de implanturile dentare. Clinica noastră stomatologică va fi încântată să vă răspundă la orice întrebări pe care le aveți și să vă facă o programare. De asemenea, vă rugăm să vizitați site-ul nostru pentru mai multe informații.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.