Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Cum funcționează implanturile dentare?

În prezent, foarte mulți dintre noi avem probleme din cauza lipsei dinților sau a protezelor mobile inconfortabile. În zilele noastre, implanturile dentare sunt unul dintre cele mai populare tratamente stomatologice și reprezintă cu siguranță cel mai eficient mod de a înlocui dinții care lipsesc, fiind o soluție excelentă pe termen lung.

 

Dinții implantați arată și se simt naturali, iar aici, la clinica LifeDent Implant, avem mare grijă atunci când proiectăm și fabricăm dinții artificiali, asigurându-ne că se armonizează perfect cu dinții existenți și cu fizionomia ta.

 

Nu există nicio îndoială că implanturile dentare sunt una dintre cele mai mari inovații în stomatologie din ultimele decenii. De-a lungul anilor, tehnologiile utilizate în stomatologia implantului au fost continuu perfecționate, iar acum chirurgia implanturilor are o rată de succes de 95% sau mai mare.

Dar știi cum funcționează implanturile dentare?

Implanturile dentare Bacău sunt fabricate din titan, materal extrem de biocompatibil cu corpul uman, ceea ce este important pentru chirurgia implantului. Implanturile dentare convenționale au trei componente separate, care sunt șurubul, bontul implantului (care susține restaurarea protetică) și restaurarea propriu-zisă, care ar putea fi o coroană, o punte sau o proteză.

 

Implantul este inserat direct în osul maxilarului, în cadrul unei proceduri chirurgicale scurte. Odată ce implantul este în maxilar, începe un proces natural numit osteointegrare.

 

implant dentar bacau, implantologie bacau

 

Acest proces este motivul pentru care biocompatibilitatea este atât de importantă. Termenul de osteointegrare înseamnă „integrat în os”. În timpul osteointegrării, implantul fuzionează treptat cu osul din jurul acestuia, noi celule osoase crescând pe și în jurul implantului. După aproximativ trei luni, implantul ar trebui să fie solid fuzionat la nivelul osului maxilarului, formând un punct de ancorare puternic.

În funcție de tipul de intervenție chirurgicală necesar implantului ales, poate fi necesar să aștepți mai mult sau mai puțin pentru vindecare, iar implantul dentar Bacău trebuie lăsat nestingherit în acest timp.

 

Cu toate acestea, devine din ce în ce mai frecventă procedura de One day implant, în care implanturile sunt „încărcate” la scurt timp după inserare, unde bontul implantului și coroanele sunt montate într-o singură vizită. Aceste coroane sunt temporare și sunt înlocuite cu restaurări permanente, odată ce implantul s-a contopit cu maxilarul.

Dar procedura chirurgicală necesară pentru implanturile dentare?

Unii oameni se simt destul de îngrijorați la gândul de a suporta o intervenție chirurgicală orală pentru implanturi dentare, ceea ce noi înțelegem. Cu toate acestea, intervenția de implantologie este destul de rapidă și poate dura o oră sau mai puțin, pentru un implant dentar Bacău.

 

Un implant dentar necesită cel puțin două vizite.

 

  • Prima vizită va implica o examinare de către medicul dentist și efectuarea de radiografii și tomografii dentare. Intervenția de inserare a implantului dentar va avea loc la a doua vizită.
  • După examinare se va realiza planul de tratament, ce poate include tratamente și intervenții conexe, precum tratarea cariilor și infecțiilor dentare prezente în cavitatea orală, dar și adiții osoase sau Sinus Lift.

 

implant dentar bacau, implantologie bacau

 

Intervenția de implantologie se face ca o procedură ambulatorie, sub anestezie locală și durează aproximativ o oră. Implanturile dentare se inserează doar într-o cavitate orală sănătoasă, pentru evitarea riscului de infecție și pentru maximizarea șanselor de osteointegrare corectă și rapidă.

 

Intervenția nu este deloc dureroasă, grație anesteziei locale puternice, cu substanțe foarte eficiente, moderne.

LifeDent Implant îți redă zâmbetul și sănătatea dentară, prin tratamente moderne cu implanturi dentare!
Programează-te chiar acum pentru o consultație și află cum te putem ajuta să îți recapeți încrederea în zâmbetul tău!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.