Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Implant Dentar

Implantul dentar din orașul Bacău este o piesă din titan, cel mai adesea sub forma unui șurub care are rolul de a înlocui rădăcina unui dinte natural lipsă în cavitatea bucală. Implanturile dentare reprezintă o bună soluție de tratament pentru lipsa dinților de pe arcadele dentare. Acestea se vor insera printr-o intervenție chirurgicală în os (maxilar/mandibulă) pentru a crea o bază pe care va fi construită o lucrare protetică (noul dinte) pe implant dentar.

 

Baza acestei intervenții chirurgicale este dată de procesul biologic numit osteointegrare, în care materialele din care sunt confecționate implanturile dentare, precum titanul, formează o legătură cu osul alveolar, înlocuind practic rădăcina naturală a dintelui.

implant dentar bacau

Cel mai mare avantaj al tratamentului cu implant dentar este că acesta nu doare!

 

 

În etapa de introducere a implantului, anestezia generală va elimina orice durere. Veți simți o presiune imediat după inserție, la fel ca atunci când vi se extrage un dinte. Acest disconfort, pe care îl puteți gestiona cu ușurință cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul dumneavoastră, ar trebui să dispară în câteva ore.

 

 

Implanturi dentare – soluția perfectă pentru un zâmbet complet!


Spre deosebire de lucrările protetice fixe sau mobile, utilizate în trecut ca și soluție pentru înlocuirea dinților lipsă, implanturile nu sunt mobile și nu afectează dinții sănătoși, fără a fi nevoie de șlefuirea lor.


Implanturi dentare – rezolvarea ideală pentru golurile dentare!
Implantul este poziționat în os și nu se sprijină pe dinții naturali. Pentru inserarea unui implant dentar, calitatea osului este foarte importantă.

implantologie bacau, implant dentar bacau, clinica stomatologica bacau, clinica LifeDent Implant

Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie locală, fiind un procedeu relativ facil și nedureros. Uneori este necesară realizarea unei adiții osoase (atunci când osul nu este suficient). Pentru această procedură se utilizează bio-os, os mineral, membrane de colagen, toate de o foarte bună calitate și biocompatibilitate cu organismul nostru. Această manoperă o folosim și pentru sinus lift.

 

Candidatul ideal

Pentru acest tratament, nu există un candidat ideal. Orice persoană care a pierdut unul sau mai mulți dinți este candidatul ideal pentru tratamentul cu implant dentar, atâta timp cât nu există probleme serioase de sănătate generală, care nu permit intervenția chirurgicală a implantului dentar. Implanturile dentare se pot insera, ca limită minimă, în momentul când s-a încheiat creșterea. Materialul din care acestea sunt facute este unul  biocompatibil cu orice tip de țesut, dar intervenția în sine impune ca persoana care primeste acest tratament să aibe toată dentația de lapte schimbată.

 

 

 

implantologie bacau, implant dentar bacau, clinica stomatologica bacau, clinica LifeDent Implant

Care este durata de viață a implantului dentar din Bacău?

În ceea ce privește terapia cu implanturi dentare, în ultimii 7 ani s-au făcut salturi și progrese tehnologice. Acesta este motivul pentru care ratele de succes ajung la 97-98%, iar durata de viață a acestora poate atinge și 20 de ani.

 

 

Procesul de vindecare

După inserarea tratamentului cu implanturi dentare în Bacău, în os, acesta rămâne acoperit de gingie într-un interval cuprins între 3 și 6 luni, perioadă în care se realizează în mod natural integrarea implantului în os. Implantul dentar se va uni perfect cu osul maxilar.

 

Realizarea lucrării protetice

 

După aceste 3-6 luni, se poate trece la efectuarea coroanei pe implant. Toți pacienții supuși intervențiilor chirurgicale de inserare a implanturilor dentare în clinica noastră sunt văzuți obligatoriu a doua zi (sau chiar în aceeași zi dacă este cazul) de către medicul dentist. Implantul dentar este verificat pentru siguranța întregii operațiuni.

Prin tratamentul cu implant dentar, se poate apela la protetica dentara, prin atașarea dinților artificiali, îmbunătățind, de asemenea, și estetica dentara.

Întrebări frecvente

Cine poate opta pentru tratamentul cu implant dentar? 


Operația de implant dentar este sigură și eficientă pentru majoritatea persoanelor cu o condiție bună de sănătate, atât dentară, cât și generală.

 

Această intervenție poate fi realizată atunci când maxilarul s-a dezvoltat complet, astfel încât, ca limită minimă de vârstă, la acest tratament pot opta tinerii cu vârstă între 16-18 ani.

 

Nu există o limită maximă de vârstă pentru a primi implanturi dentare; dacă aveți o stare de sănătate excelentă, le puteți primi chiar dacă aveți peste 80 de ani.

 

În perioada imediat după implantare, când are loc procesul de osteointegrare (maxilarul acceptă noua componentă - rădăcina artificială de titan), obiceiurile precum consumul de alcool sau fumatul pot crește pericolul de infecție și umflături.

 

Fiind caracterizați prin individualitate, fiecare caz stomatologic este diferit. Important este să respectați vizitele la cabinetul medicului stomatolog, pentru verificări și pentru ca acesta să poată observa corect evoluția tratamentului.

Când îmi pot pune implant dentar?


În mod ideal, inserția ar trebui să se facă în momentul extracției sau în termen de 2-3 săptămâni de la extracție. Dacă extracția este întârziată, osul alveolar se va contracta (retrage), ceea ce înseamnă că există pericolul ca osul rămas să nu aibă dimensiunile adecvate pentru a susține implantul. Cu toate acestea, nu uitați că există metode pentru a spori volumul osului și, în cele din urma, pentru a plasa implantul.

Ce soluții există pentru înlocuirea unui dinte extras?


Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați dinții adiacenți sănătoși și să evitați orice deteriorare, se sugerează să optați pentru un implant dentar.

 

Șlefuirea dinților vecini poate duce la pierderea smalțului, ceea ce crește șansele de apariție a cariilor sau a sensibilității dentare. Ca urmare, există pericolul ca dinții din jur să se deterioreze în anii următori, de aceea, un implant dentar este opțiunea ideală în situațiile în care un dinte a fost extras.

Care este durata de viață a implantului?


Implanturile dentare sunt o opțiune bună pe termen lung pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Implanturile dentare pot dura până la 25 de ani, dacă respectați igiena orală. Se recomandă controale regulate, precum și cel puțin două vizite la dentist în fiecare an.

 

Longevitatea implantului dentar este determinată de următorii factori:

  • medic – Este esențial să găsiți un medic stomatolog specializat în implantologie și care a mai făcut proceduri anterioare, pentru a nu exista viitoare complicații;
  • starea de sanatate – Cel mai frecvent motiv pentru eșecul implanturilor dentare este boala parodontală. Longevitatea implantului este, de asemenea, determinată de starea de sănătate a individului. Bolile care dăunează sănătății osoase, cum ar fi diabetul și osteoporoza, pot reduce durata de viață a implantului.
  • igiena – Implanturile dentare, ca și dinții naturali, necesită vizite și îngrijiri stomatologice regulate pentru a le păstra în timp.

Este dificilă igienizarea implantului dentar?

 

Curățarea dinților artificiali nu este mai complicată decât curățarea dinților naturali. Cu toate acestea, este necesară igiena profesională, realizată la cabinetul medicului stomatolog, pentru o precizie mai bună.

Ce pot face dacă implantul dentar nu se integrează în os?

 

Este extrem de neobișnuit ca acest lucru să se întâmple. În cazul în care implantul se desprinde în timpul sau imediat după perioada de vindecare, acesta poate fi îndepărtat cu ușurință, iar vindecarea decurge în mod natural. După ce osul maxilarului s-a refăcut, poate fi plasat un al doilea implant sau medicul dentist poate construi o punte cu dinții artificiali care au "prins".

Implantul dentar va fi ușor de observat?

 

Culoarea și forma coroanei sunt determinate de dintele adiacent, astfel încât nimeni nu va ști că aveți un implant dentar. Singurul mod de a spune dacă un dinte este un implant este prin intermediul razelor X, care dezvăluie metalul care înlocuiește rădăcina.

Clinica LifeDent Implant este aici pentru tine, cu soluții moderne și sigure de înfrumusețare a zâmbetului tău!