Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Endodonție

Endodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu tratamentul de canal, cu prevenirea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare cunoscută sub numele de nervul dintelui.

 

Tratamentul endodontic (tratamentul de canal) este necesar atunci când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Netratată, infecția cantonată inițial în interiorul dintelui se extinde, în timp, spre osul maxilar și țesuturile moi din jurul dintelui, iar aceste procese patologice cauzează durere persistentă din cauza pulpei inflamate.

Numai prin intermediul tratamentului endodontic, prin curățarea și dezinfectarea canelelor radiculare, se poate elimina pe termen lung infecția. Înainte de efectuarea pulpectomiei (scoaterea nervului), pacientului i se va face o testare la anestezisul nostru pentru a vedea dacă este alergic. Dacă pacientul nu este alergic, medicul stomatolog va efectua anestezia pacientului, pentru a face întreaga procedură mai confortabilă.

 

Clinica LifeDent Implant, din dorința de perfecționare continuă, a introdus tehnici moderne de tratament endodontic și anume endodonția sub microscop. Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic este în prezent unul dintre modalitățile complexe de lucru în endodonție.

endodontie bacau, clinica stomatologica bacau, clinica lifedent implant bacau

Tratamentul sub microscop aduce mult mai multă siguranță pe termen lung canalului radicular și este un procedeu complex care ajuta medicul endodont să asigure un succes mult mai mare tratamentului față de intervenția clasică.

 

Avantajele microscopului dentar:

 

  • Identificarea canalelor suplimentare
  • Identificarea orificiilor de intrare în canale
  • Refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • Vizualizarea și îndepărtarea acelor rupte de pe canal
  • Detectarea fracturilor radiculare

 

 

 

 

 

endodontie bacau, clinica stomatologica bacau, clinica LifeDent Implant Bacau

Procedura tratamentului cu DIGA

 

Reprezintă standardul actual al tratamentului endodontic, asigurând astfel șansele de reușită și succes tratamentului realizat corect. Ne permite izolarea foarte bună a dintelui pe care îl vom trata în felul acesta, și se vor elimina foarte multe probleme și riscuri de contaminare ce pot apărea. Izolarea se realizează prin folosirea unei membrane speciale, de unică folosință, care este perforată în dreptul dintelui pe care lucrează, asigurând un maxim de vizibilitate.

 

Avantajele tratamentului cu DIGA:

  • Canalele pe care le tratăm sunt menținute curate
  • Nu se va mai putea produce contaminarea cu saliva în timpul tratamentului
  • Medicul stomatolog, având vizibilitatea foarte bună, se va putea concentra pe reușita tratamentului
  • Nu există riscul pătrunderii unor obiecte și materiale în cavitatea bucală
  • Confortul pacientului în timpul tratamentului, care de cele mai multe ori este „migălos”

Apexul locator este un dispozitiv electronic care măsoară lungimea exactă a canalelor radiculare. Tratamentul va fi efectuat pe această lungime stabilită, evitând astfel posibile erori (obturarea incompletă sau depășirea). Pentru a ne asigura de reușita tratamentului endodontic, pacientul va efectua după terminarea obturației de canal o radiografie de control.

 

endodontie bacau, clinica stomatologica bacau, clinica LifeDent Implant Bacau

Cum este realizat tratamentul endodontic cu ajutorul microscopului?

Obturația canalului radicular este o procedură precisă care trebuie efectuată într-un mediu lipsit de bacterii, iar pentru acest lucru este necesar ca dintele să fie izolat.

 

Canalele rădăcinii sunt descoperite și curățate cu o soluție specială, biocompatibilă. Mai apoi, medicul realiează o curățare de canal cu ajutorul microscopului. Mărirea câmpului vizual, în timpul procedurii, este posibil datorită microscopului.

Pentru a se asigura că canalele au fost complet curățate, endodonțiștii folosesc, de asemenea, radiografii digitale.

 

Pasul final, după ce dintele a fost tratat în mod corespunzător și infecția a fost îndepărtată, este acela de a oferi din nou stabilitate dintelui prin reconstrucția acestuia cu lucrări protetice.

După realizarea tratamentului, este indicat să se respecte recomandările și indicațiile medicului stomatolog, privind alimentația, igiena dentară și medicamentele prescrise.

 

 

Clinica LifeDent Implant este aici pentru tine, cu soluții moderne și sigure de înfrumusețare a zâmbetului tău!