Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

O soluție pentru înlocuirea unui dinte extras: Cum abordează medicii înlocuirea unui dinte

Atunci când, din diferite motive vi se extrage un dinte, implantul dentar este o soluție posibilă pentru înlocuirea acestuia. Acest proces implică plasarea unui stâlp de titan în osul maxilarului sau al mandibulei pentru a servi drept ancoră pentru viitoarea coroană.

 

Implantul dentar în sine este un înlocuitor al rădăcinii dintelui lipsă și este acoperit cu o coroană dentară care arată și se simte la fel ca dinții dvs. naturali. În acest articol de blog, vom discuta despre modul în care medicii abordează înlocuirea dinților cu ajutorul implanturilor dentare.

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

 

Mai întâi vom explica ce este o extracție dentară

O astfel de procedură dentară reprezintă o operație chirurgicală, desfășurată în cabinetul medicului stomatolog care încearcă să îndepărteze un dinte care nu poate fi recuperat prin metodele obișnuite sau, deoarece este situat pe arcadă, împiedică dinții vecini să se alinieze sau să erupă în mod corespunzător.

 

Extracția se poate realizeaza abia după efectuarea și analizarea unei radiografii și mai ales după administrarea anesteziei locale, injectabile sau sub formă de spray.

 

În urma unei extracții, ca urmare a unei probleme nerezolvate, rămân spații inestetice în dantura noastră, care nu pot fi remediate în mod natural și care pot avea o influență negativă asupra sănătății noastre:

  • Retracția osului maxilar
  • Retracția gingiei
  • Alinierea greșită a dinților învecinați
  • Probleme masticatorii
  • Mușcătură incorectă
  • Vorbire defectuasă

 

Pentru toate problemele enumerate mai sus medicii recomandă cea mai simplă și eficientă metotă existentă pe piață, la ora actuală, implantul dentar. Acesta este acea rădăcină artificială în formă de șurub realizat din titan și alte materiale de aliaj, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

Caracteristicile care fac implantul dentar o soluție reală:

  • Este 100% biocompatibil cu osul maxilar
  • Readuce încrederea de sine
  • Poate susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Cea mai eficienta modalitate de a înlocui dinții lipsă

 

Trebuie să știm că un implant dentar nu este doar o rădăcină artificială menită să reproducă aspectul dinților, ci are și câteva avantaje practice, pe plan functional: restabilește funcțiile fonetice și masticatorii.

 

Inserarea implantului dentar doare?

Vă putem asigura că nu! Este unul dintre cel mai răspândite mituri din domeniul stomatologiei. Tehnologia a avansat într-un ritm rapid în ultimii ani, astfel încât nu mai există nicio dezbatere cu privire la durere atunci când mergem la dentist.

 

Adevărul este că inserarea unui implant dentar în Bacău nu doare, această procedură făcânduse strict sub efectul anesteziei. La începutul perioadei de ajustare a implantului poate exista un minim disconfort, care poate fi ameliorat cu medicamente pentru dureri ușoare.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică Life Dent Implant aduc servicii moderne de inserare a implantului dentar în Bacău și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă problema ta sunt golurile din dantură și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm în clinica noastră din Bacău pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

Vă așteptăm în clinica noastră! 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.