Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Întrebări frecvente despre implanturile dentare: Cele mai frecvente îngrijorări ale pacienților

Când vine vorba de implanturile dentare, mulți pacienți au o mulțime de întrebări. Ce sunt implanturile dentare? Cum funcționează acestea? Cât vor rezista?

 

În această postare pe blog, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care pacienții le pun despre implanturile dentare. Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză dacă implanturile dentare sunt potrivite  sau nu pentru dumneavoastră!

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica bacau life dent implant

 

De ce lipsa dinților nu trebuie trecuta cu vederea? Pentru că:

  • Produce modificări la procesul de masticație
  • Compromite estetica zâmbetului
  • Deformează mușcătura
  • Declanșează retracția gingivală
  • Produce migrarea dinților vecini
  • Schimbă fizionomia feței
  • Tocește dinții invecinați, predispuși la carii

 

Implanturile dentare, care sunt rădăcini artificiale inserate în spațiul gol rămas după ce un dinte a fost pierdut, au fost dezvoltate ca urmare a tuturor acestor probleme. Materialele folosite pentru realizarea acestor piese sunt bicompatibile cu osul receptor.

 

Cele mai des întâlnite întrebări despre implanturile dentare

 

Implantul dentar are limită de vârstă?

Implanturile sunt destinate tuturor persoanelor care au suferit pierderi dentare și vor  să își recapete zâmbetul. Materialul din care acestea sunt facute este unul  biocompatibil cu orice tip de țesut, dar intervenția în sine impune ca persoana care primeste acest tratament sa fie complet dezvoltată, nu în creștere.

 

Care sunt factorii care pot influența longevitatea unui implant dentar?

Aceleași aspecte care afectează pierderea dinților naturali se aplică și în cazul implanturilor dentare. Periajul și folosirea aței dentare, în mod regulat, precum și menținerea unei bune igiene orale sunt aspectele definitorii care mențin integritatea implanturilor pe o perioadă îndelungată. Pe lângă acestea, putem lua în considerare și calitatea și cantitatea osului receptor.

 

Cât de des trebuie să fie examinate implanturile dentare de către medicul dentist?

Implantologul va examina implantul dentar în funcție de planul de tratament discutat cu el. De obicei, la intervale de 4-6 luni, în funcție de situație sau ori de câte ori detectați o problemă.

 

Implantul dentar doare?

Aceasta este cea mai frecventă îngrijorare a pacienților, iar mulți aleg să nu participe la acest tip de terapie din cauza dezinformării. Tratamentul cu implant dentar în Bacău este nedureros! Etapa de introducere a implantului se realizează sub anestezie, astfel încât pacientul nu va simți nimic. În cazul în care apar mici semnale de disconfort, acestea pot fi ușor ameliorate cu analgezice.

 

Voi sta fără dinți și nu voi putea mânca normal în timpul întregului proces de implantare?

Dacă calitatea osului maxilar de care dispune pacientul este una favorabilă, putem insera un implant cu stabilitate ridicată ceea ce înseamnă o recuperare mai rapidă. Adică pacientul va beneficia de un dinte provizoriu pentru 4-6 luni până se va monta coroana definitivă, astfel nu vor exista probleme nici la nivel funcțional și nici la nivel estetic.

 

Ce factori ar putea împiedica o persoană să se califice pentru un implant dentar?

  • Sistemul imunitar deficitar
  • Infecțiile active la nivelul gingiilor
  • Calitatea și cantitatea osului receptor
  • Bolile care afectează sistemul imunitar
  • Fumatul

 

Succesul tratamentelor cu implant dentar în Bacău, la clinica stomatologică Life Dent Implant stă în calitatea materialelor, priceperea medicului nostru chirurg, utilizarea tehnologiilor precum ghidul chirurgical, calitatea țesutului osos și voința pacienților noștri de a se îngriji corespunzător de igiena orală post-intervenție.

Vă așteptăm în clinica noastră!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.