Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Implantul dentar doare? Întrebarea care stă pe buzele tuturor pacienților

Implantul dentar este un șurub de titan care este introdus în osul maxilarului pentru a înlocui un dinte lipsă. Acesta poate fi utilizat atât în maxilarul superior, cât și în cel inferior (mandibulă), și este adesea folosit pentru a susține punți sau coroane dentare.

 

Una dintre preocupările comune în rândul pacienților care se gândesc la implanturile dentare este dacă procesul de inserare doare sau nu.

 În această postare pe blog, vom explora ce se întâmplă în timpul procesului de implantare și vom răspunde odată pentru totdeauna la întrebarea: implantul dentar doare?

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica bacau life dent implant

 

Beneficiile care fac implantul dentar opțiunea potrivită pentru fiecare dantură

  • Reda estetica danturii
  • Acesta este conceput din material biocompatibil și poate fi utilizat pe orice formă de țesut uman
  • Reda funcțiile masticatorii
  • Reda funcțiile fonetice
  • Este baza perfectă pentru orice tip de lucrare protetică

 

Implantul dentar este compus din materiale biocompatibile care îl fac ideal pentru lucrări protetice, permițând oricui și-a pierdut zâmbetul să îl recupereze.

 

Etapele tratamentului cu implant dentar în Bacău

 

  • Consultul medical – în urma căruia se concepe planul de tratament potrivit fiecărui pacient în parte, elaborat de către medicul specialist, în urma unor analize si radiografii de specialitate.

 

  • Alegerea implantului – Materialul implantului este decis de implantolog în funcție de nevoile dentare ale pacientului și de bugetul acestuia. Există multe tipuri diferite de implanturi, fiecare dintre ele fiind realizat cu un tip de material distinct.

 

  • Inserarea implantului propriu zis – implantul dentar este inserat în osul maxilar/ mandibular, adică mai exact în gingie.

 

  • Controalele periodice pentru monitorizarea recuperării – dupa operația propriu zisă, pacientul se va prezenta periodic în cabinetul medicului pentru ai urmării evoluția vindecării.

 

  • Inserarea bontului protetic – dupa perioada de recuperare (care durează intre 4-6 luni) este montat elementul de legătură dintre implantul propriu zis (rădacina) și lucrarea protetică dorită de pacient, numită bont protetic

 

  • Inserarea lucrării protetice - Coroana dentară finală (sau puntea) va fi inserată la sfârșitul perioadei de refacere, care va arăta și se va simți ca un dinte natural.

 

Etapa inserării implantului dentar este dureroasă?

 

Aceasta este întrebarea care sperie majoritatea pacienților, iar mulți dintre ei chiar sunt aleg să renunțe la acest tip de tratament din cauza unei informări gresite pe care o aud în prealabil.

 

Tratamentul cu implanturi dentare este nedureroas! În timpul etapei de inserare, pacientul va fi supus unei anestezii, astfel încât nu va simți nicio durere pe toată durata procedurii.

 

După ce se duce efectul anesteziei pacienții nu vor simți niciun discomfort, deoarece materialele din care este conceput implantul sunt biocompatibile cu țesutul uman ceea ce ajută procesul de refacere al osului receptor.

 

Tratamentul cu implanturi dentare a fost mult timp asociat cu o varietate de zvonuri, unele dintre acestea descurajând mulți potențiali pacienți să îl urmeze. Pacienții ar trebui să viziteze un specialist pentru informații exacte despre procedură și etapele acesteia, pentru a avea o imagine clară a procesului în ansamblu.

 

Succesul tratamentelor cu implant dentar în Bacău, la clinica stomatologică Life Dent Implant stă în calitatea materialelor, priceperea medicului nostru chirurg, utilizarea tehnologiilor precum ghidul chirurgical, calitatea țesutului osos și voința pacienților noștri de a se îngriji corespunzător de igiena orală post-intervenție.

Vă așteptăm în clinica noastră!
 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.