Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Ghid de 5 minute pentru îngrijirea implanturilor dentare acasă

Dacă aveți implanturi dentare, este important să știți cum să le îngrijiți în mod corespunzător. În acest ghid de 5 minute, vă vom prezenta elementele de bază ale îngrijirii implanturilor dentare la domiciliu. Urmați acești pași simpli și veți putea să vă păstrați implanturile dentare, cu un aspect și o stare foarte bună, mult timp!

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica bacau life dent implant

 

Ați luat cea mai bună decizie posibilă atunci când v-ați hotărât să vă faceți o inserție  de implant dentar în Bacău, deoarece aceasta oferă atât beneficii estetice, cât și funcționale:

 

  • Redă aspectul zâmbetului dvs.
  • Împiedică deplasarea dinților vecini
  • Corectează masticația
  • Stopează retracția gingivală
  • Împiedică resorbția osoasă
  • Redă calitatea lingvistică a pronunției

 

Recomandările medicilor despre cum să aveți grijă de implantul dentar acasă

 

  • Folosiți produsele de igienizare specifice nevoilor dvs. dentare

Importanța igienei orale nu poate fi supraestimată. Păstrarea dinților curați este unul dintre cele mai esențiale aspecte în menținerea sănătății implantului dentar și a sănătății dentare în general.

 

Produsele de curățare trebuie să fie adecvate pentru dinții și gingiile dumneavoastră. Dacă știți că aveți gingii sensibile, de exemplu, o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor ar putea ajuta la prevenirea acumulării de tartru și a cariilor.

 

  • Asigurați-vă că vă periați dantura corect

Periajul este o componentă esențială a regimului de igienă zilnică, care nu trebuie neglijată. Dacă aveți timp, efectuați acest lucru după fiecare masă sau de cel puțin  două ori pe zi, dimineața și seara.

 

Pregătiți periuța de dinți umezind-o și apoi punând o cantitate potrivită de pastă, în funcție de preferințele dvs. sau de sfatul implantologului dvs.

 

Începeți periajul printr-un ansamblu de mișcări, de la măselele superioare din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să poziționați periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie.

 

Folosiți mișcări scurte de câteva secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important chiar daca nu se vede!

Continuă cu aceeași tehnică și pentru interiorul dinților, și interiorul danturii este esențial de curățat!

 

  • Folosiți apa de gură

Cel mai bine este să vă clătiți gura cu apă de gură de cel puțin două ori pe zi, după fiecare periaj sau ori de câte ori aveți respirație urât mirositoare, deoarece oferă un plus de prospețime și ține la distanță depunerile de tartru și cariile.

 

  • Evitați să mâncați sau să beți ceva prea fierbinte

Tratamentul cu implant dentar este o rădăcină de titan care păstrează căldura mai bine decât orice alt organ din țesut moale de origine umană.

 

Atunci când consumați lichide/alimente prea fierbinți, toată căldura se va colecta în interiorul implantului dentar și se va elibera în osul receptor, lezând astfel, prin ardere, celulele din stratul de suprafață, adică gingia.

 

În timp, aceste celule pot fi deteriorate, iar forțele la care este supus maxilarul în timpul mestecatului pot cauza pierderea implantului.

 

Succesul tratamentelor cu implant dentar în Bacău, la clinica stomatologică Life Dent Implant stă în calitatea materialelor, priceperea medicului nostru chirurg, utilizarea tehnologiilor precum ghidul chirurgical, calitatea țesutului osos și voința pacienților noștri de a se îngriji corespunzător de igiena orală post-intervenție.

Vă așteptăm în clinica noastră!
 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.