Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Dezavantajele amânării unui implant dentar

Există multe motive pentru care oamenii ar putea amâna implantarea implanturilor dentare. Poate că nu au asigurare dentară sau poate că sunt îngrijorați de costuri. Dar există și câteva dezavantaje în cazul amânării unui astfel de tratament.

 

În rândurile următoare,vom discuta unele dintre aceste dezavantaje și vă vom lăsa să decideți dacă amânarea unui implant dentar este decizia corectă pentru dumneavoastră.

 

Efectele negative ale lipsei dinților:

  • Resorbția osoasă
  • Migrarea dinților rămași pe arcadă
  • Aspect inestetic deranjant
  • Pronunția incorectă a cuvintelor
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modificări ale structurii faciale

 

Toate cele de mai sus sunt doar o parte din efectele negative ale amânării tratamentelor restaurative. Aceste dezavantaje sunt atât de ordin estetic cât și de ordin funcțional și afectează în egală măsura ritmul normal de viață al unui om.

 

Atunci când vă lipsesc dinții, stima de sine și atractivitatea au de suferit, la fel ca și capacitatea de mestecare a alimentelor și pronunțarea cuvintelor. La nivel practic, acest lucru se observă atunci când cuvintele sunt pronunțate greșit, precum și atunci când alimentele nu pot fi mestecate corespunzător și apar probleme de ordin digestiv.

 

Cu toate acestea, există și alte probleme care pot apărea ca urmare a amânării tratamentului cu implanturi dentare.

 

implant dentar Bacău, clinică stomatologică Life Dent Implant Bacău

Efectele negative și diminuarea lor

Aici depinde foarte mult de cauza și modul în care au fost pierduți dinții.

 

Dacă vorbim despre o extracție simplă, momentul ideal este cât mai curând posibil după operație sau, cel târziu, după 3-4 săptămâni.

 

Pentru că, dacă operația se face prea târziu, osul alveolar se poate rupe. Acest lucru implică faptul că structura se va micșora și există șansa ca o parte din osul rămas să nu fie suficientă pentru a susține implantul dentar.

 

Cu toate acestea, din diverse motive, unii pacienți nu pot beneficia de acest tratament cu implanturi dentare la momentul potrivit, ceea ce duce la resorbția maxilarului. Din fericire, însă, această dificultate poate fi remediată.

 

Datorită tehnologiei avansate de care dispunem în zilele noastre, au apărut diferite tehnici de adiție osoasă care măresc volumul de os de la nivelul arcadelor cu probleme astfel încât implantul dentar să poată avea susținerea necesară.

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților cauzată de boala parodontală, atunci este necesar un tratament în cauză. În primul rând, boala trebuie tratată, deoarece nu se poate pune problema implantării atâta timp cât gingiile nu sunt complet sănătoase.

 

În al doilea rând, și în acest caz riscăm să pierdem din cantitatea și calitatea osului maxilar și mai ales riscăm ca boala parodontală să se extindă si la dinții învecinați.

 

Soluția ideală pentru dinții pierduți, indiferent de cauză!

În orice caz medical, medicii stomatologi recomandă implanturile dentare, deoarece nu necesită șlefuirea dinților vecini, astfel nu le poate face nimic rău. Polizarea dinților înseamnă îndepărtarea unei cantități relativ mici din smalț, ceea ce poate duce la riscul degradării lor în timp. Acest risc poate provoca apariția cariilor sau a sensibilității dentare.

 

Dacă sunteți în căutarea unui implantolog în Bacău, echipa noastră este aici pentru a vă ajuta. Medicii implantologi de la clinica stomatologică Life Dent Implant oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

Vă așteptăm în clinica noastră! 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.