Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

5 Riscuri ale unui implant dentar inserat greșit: la ce trebuie să fii atent

Implantul dentar este o modalitate excelentă de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Cu toate acestea, dacă nu este inserat corect, există mai multe riscuri de care trebuie să fiți conștienți. În această postare pe blog, vom discuta cele cinci riscuri principale asociate cu un implant dentar inserat greșit. Așadar, la ce ar trebui să fiți atenți? Continuă să citești pentru a afla!

 

Implantul dentar este o modalitate excelentă de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Cu toate a

 

Trebuie să precizăm că tratamentul cu implant nu constă doar în crearea unei rădăcini artificiale care să susțină o restaurare dentară pentru un aspect natural al zâmbetului, ci oferă și o varietate de avantaje funcționale.

 

Un implant dentar este o rădăcină metalică în formă de șurub din titan, care este utilizată pentru a înlocui dinții lipsă, îmbunătățind atât masticația alimentelor, pentru o digerare corectă, cât și fonetica.

 

Deși medicii din domeniul stomatologiei continuă să facă progrese și să încerce noi tehnici, pierderea dinților este încă răspândită în rândul comunității globale. Potrivit statisticilor, 7 din 10 persoane au dinți lipsă.

 

Riscurile unui implant dentar inserat greșit

 

  • Infecțiile apărute în jurul implantului – infecțiile dezvoltate în zona gingivală, din aria implantului dentar, reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Acest inconvenient poate reprezenta propagarea infecției ducând chiar la nereușita intervenției. Pentru a evita acest risc, o igienă dentară adecvată este mai mult decat indicată.

 

 

  • Pierderea implantului dentar – este o consecință a inserării necorespunzătoare. Acest scenariu influențează în mod direct mobilitatea lucrării. În acest caz, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai rapid posibil. Locul unde a fost produsă inițial inserarea va beneficia de un retratament.

 

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul receptor – Scenariul cel mai periculos este eșecul de a se realiza osteointegrarea, care în traducere înseamnă tehnica prin care rădăcina de titan a implantului și osul receptor se unesc. Acest lucru se datorează exclusiv modului în care este inserat implantul, deoarece este compus din materiale biocompatibile, acesta are șanse de succes de 100%.

 

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi - Deși sunt destul de rare, în timpul operației de implantare pot apărea complicații, cum ar fi inflamația temporară sau deteriorarea nervilor și a țesuturilor moi, care pot duce la pierderea implantului dacă nu sunt tratate prompt.

 

 

  • Deteliorarea implantului dentar – Din cauza alegerii greșite a tipului de implant, potrivit pentru nevoile individuale ale pacientului sau a procedurii necesare de implantare, acesta riscă ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze.

 

 

Medicii implantologi din clinica Life Dent Implant din Bacău oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și asigură seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

Vă așteptăm în clinica noastră!
 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.