Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

3 Obiceiuri care pot deteriora implanturile dentare și implicit și dinții naturali

Știați că există obiceiuri care vă pot deteriora implanturile dentare și toți dinții? Dacă nu sunteți atent, aceste obiceiuri proaste pot provoca carii, boli ale gingiilor și chiar pierderea dinților. Așadar, dacă doriți să vă păstrați implanturile dentare și toți dinții sănătoși pentru anii următori, nu uitați să citiți acest articol!

 

Încă din copilărie suntem înzestrați cu 32 de dinți și măsele, care în mod normal ne pot asigura necesarul pentru o viață fară probleme masticatorii. Există totuși cazuri nefericite în care, din diferiți factori, putem rămâne fără unul sau mai mulți dinți și suntem nevoiți să apelăm la tratamentul cu implant dentar.

 

Medicii stomatologi ne sfătuiesc să avem grijă de implanturile dentare la fel de bine ca și de dinții naturali pentru a le crește durata de viață.În continuare vom detalia 3 obiceiurile, des întâlnite, pe care oamenii le au și în care își utilizează dantura în alte scopuri decât cele pentru care aceasta a fost creată, afectând astfel integritatea atât a dinților naturali cât și a implanturilor dentare.

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

 

3 Obiceiuri nocive implanturilor dentare

 

Igiena orală precară

Totul ține de o bună igienă orală, desigur. Fie că avem dinți naturali sau implanturi, trebuie să ne curățăm zilnic dinții, de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă, dacă este posibil, în mod corespunzător.

 

Periajul corect presupune folosirea unei periuțe de dinți potrivite pentru dinții dumneavoastră, inclusiv pentru gingii, folosirea unei paste care să conțină fluor și efectuarea de mișcări începând cu dinții din stânga sus și progresând în sensul acelor de ceasornic.

 

Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. La final folosiți și apa de gură pentru a fi siguri că îndepartați toate resturile alimentare ce se pot depune la baza gingiei.

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

Spartul alimentelor dure

Cele mai dure alimente sunt acelea cu coajă, printre care se numără fisticul, alunele de pădure sau nucile.

 

Mulți pacienți consideră dinții o bună alternativă pentru a le desface. Total greșit,  dinții nu pot înlocui niciodată rolul unui ustensile special creată pentru a sparge aceste alimente.

 

Pentru o remanență ridicată a implanturilor dentare, evitați să înlăturați coaja celor enumerate mai sus cu ajutorul danturii.

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

 

Deschisul sticlelor cu ajutorul dinților

Există câteva persoane care încă se mai agață de un obicei destul de ciudat, cum ar fi folosirea dinților pe post de desfăcător de sticle.

Este un obicei teribil, deoarece chiar dacă dinții pot rezista o dată sau de două ori, nu au fost concepuți pentru asta. Dacă nu încetați să faceți acest lucru chiar acum, riscați să pierdeți atât implantul, cât și dinții naturali!

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

 

Succesul tratamentelor cu implant dentar în Bacău, la clinica stomatologică Life Dent Implant stă în calitatea materialelor, priceperea medicului nostru chirurg, utilizarea tehnologiilor precum ghidul chirurgical, calitatea țesutului osos și voința pacienților noștri de a se îngriji corespunzător de igiena orală post-intervenție.

Vă așteptăm în clinica noastră! 
 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.