Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Eficiența tratamentului cu albire dentară

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează tratamentele de albire a dinților? Acestea sunt foarte populare în zilele noastre și pot oferi o soluție rapidă pentru dinții care au devenit pătați sau îngălbeniți. Dinții albi nu numai că arată mai sănătoși, dar oferă și un aspect estetic excepțional. Albirea dentară este un tratament eficient deoarece elimină petele de pe suprafața dinților, redând strălucirea dorită.

 

Pentru a combate îngălbenirea dinților, acest tratament se numără printre metodele eficiente care te ajută să fii mai aproape de zâmbetul pe care l-ai visat.

Care sunt cauzele îngălbenirii dinților?

albirea dentara bacau

 

Pătarea dinților poate deveni o problemă foarte neplăcută. În plus, decolorarea dinților este adesea legată de alimentele pe care le consumăm zilnic și care conțin acizi sau pigmenți puternici, precum și alte substanțe chimice care ne vor îngălbeni dinții după consum. Printre acestea se numără: vinul roșu, cafeaua, ceaiurile, băuturile carbogazoase, fructele închise la culoare, în special cele de pădure, legumele care includ pigmenți puternici, dar și unele sosuri.

 

Există mai multe motive pentru care dinții dumneavoastră s-ar putea îngălbeni, inclusiv vârsta. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și ne schimbăm cu timpul, la fel se întâmplă și cu organismul nostru, ceea ce înseamnă că pot apărea și schimbări în sănătatea orală! De exemplu, pe măsură ce stratul de smalț se subțiază, dinții își schimbă culoarea. În unele cazuri, cantitatea de salivă produsă, lichid care are rolul de a proteja cavitatea orală, începe să scadă treptat.

 

Chiar și factorii genetici pot constitui o cauză pentru îngălbenirea dinților și pentru structura lor. În acest caz, ar trebui acordată o atenție sporită îngrijirii orale.

 

În cele din urmă, este important de reținut că dinții pot fi afectați și de unele obiceiuri de viață. Un astfel de obicei este fumatul, iar acesta provoacă îngălbenirea dinților din cauza gudronului, nicotinei, precum și a altor componente intens colorate care se găsesc în produsele din tutun.

 

Îngrijirea danturii după albirea dentară Bacău

  • După albirea dinților, nu există nicio regulă suplimentară de urmat, dar este esențială respectarea periajului, de două ori pe zi, folosirea aței dentare și, nu în ultimul rând, consultul periodic la cabinetul medicului stomatolog.
  • După efectuarea tratamentului de albire, este important să eviți anumite alimente care pot păta dinții, timp de câteva zile. Printre acestea se numără vinul sau cafeaua, vinul, sosul de tomate, sfecla etc.
  • Limitați cantitatea de zahăr pe care o consumați, pentru că prea mult poate duce la îngălbenirea și deteriorarea dinților.
albire dentara bacau
  • Nu uita de respectarea igienizării dentare. Folosește o pastă de dinți cu efect de albire.
  • Vizitele perioadice la stomatolog, o dată la interval de 6 luni, sunt importante.  Acesta poate recomanda detartraj, periaj profesional și air flow, pentru a se asigura de îngrijirea corectă a dinților tăi.
  • Dacă vrei să îți păstrați dinții albi, cu aspect natural, nu recurge foarte des la tratamentul profesional de albire. Rezultatul va fi total opus celui pe care îl urmăriți și poate provoca afecțiuni dentare dacă se face prea mult sau în mod regulat.

În concluzie, secretul unor dinți albi și frumoși este acum la îndemâna oricui: cu câțiva pași simpli poți avea parte de zâmbetul pe care l-ai visat!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.