Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0775 370 876

Ce să mănânci după inserarea implantului dentar: Un ghid pentru pacienți

Dacă sunteți programat pentru inserarea implanturilor dentare, este posibil să vă întrebați ce puteți și ce nu puteți mânca. Aceasta poate fi o întrebare derutantă, deoarece există multe mituri și concepții greșite cu privire la ceea ce este sigur de mâncat după o intervenție chirurgicală dentară.

 

În această postare pe blog, vom risipi miturile și vă vom oferi un ghid pentru a mânca după inserarea implantului dentar.

 

implant dentar bacau, clinica stomatologica life dent implant bacau

 

Ce puteți mânca după inserarea implantului dentar:

Puteți chiar să începeți să mâncați imediat după ce operația este finalizată. Cu toate acestea, deoarece veți fi obosit din cauza anestezicului general sau local pe care l-ati primit, este posibil să doriți să mai așteptați puțin înainte de a mânca. Totuși, nu aveți voie să mâncați tot ce vă place.

 

O listă a alimentelor ce vă sunt permise imediat după implantare:

 

  • Avocado este un fruct consistent și ușor care poate fi consumat în diferite feluri, cu sare și lămâie sau îl puteți face piure și mânca cu încredere imediat.

 

  • Bananele, la fel pot fi consumate ca atare sau pot fi amestecate cu iaurt sau miere. Acestea sunt un tip de fructe care pot fi consumate la orice oră din zi sau din noapte, deoarece sunt sățioase și ușor de mestecat. Poți mânca o banană pasată ca o mică gustare între mese, la orice oră.

 

  • Hummusul este sățios și poate să iti stopeze senzatia de foame imediat.

 

  • Fasolea și pastele sunt ușor de mestecat și nu vor afecta implantul. Sunt, de asemenea, delicioase și sățioase.

 

  • Ouale sunt consistente și chiar sunt indicate la micul dejun. Vei putea manca acest aliment în fiecare zi, cel putin în perioada postoperatorie.

 

  • Tonul, un alt fel de mâncare pe care îl puteți servi cu încredere. Dacă vreți să aveți un stil de viață sănătos, vă puteți bucura de ton în salate sau gol, după preferințe.

 

  • Piureul de cartofi este un preparat ușor și sățios în perioada de refacere postoperatorie. Poate fi mancat în orice parte a zilei fiind un aliment ușor.

 

  • Orezul, budinca și supele cremă încă din prima clipă după intervenție sunt ok de consumat.

 

  • Sucurile naturale sunt bune în timpul procesului de recuperare, dacă doriți să consumați alimente bogate în vitamine și nutrient.

 

  • Legumele fierte și pasate te vor ajuta imediat după inserare și chiar este recomandat să mănânci legume în fiecare zi fiind bogate în vitamine.

 

Dacă sunteți în căutarea unui implantolog în Bacău, echipa noastră este aici pentru a vă ajuta. Medicii implantologi de la clinica stomatologică Life Dent Implant oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

Vă așteptăm în clinica noastră! 
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.