Endodontie

Endodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu tratamentul de canal, cu prevenirea si tratarea afectiunilor pulpei dentare cunoscuta sub numele de nervul dintelui.

Tratamentul endodontic (tratamentul de canal) este necesar atunci cand pulpa dintelui se inflameaza ireversibil sau se necrozeaza (moare). Netratata, infectia cantonata initial in interiorul dintelui se extinde, in timp, spre osul maxilar si tesuturile moi din jurul dintelui, iar aceste procese patologice cauzeaza durere persistenta datorita pulpei inflamate. Numai prin tratamentul endodontic, prin curatarea si dezinfectarea canalelor radiculare, se poate elimina pe termen lung infectia. Inainte de efectuarea pulpectomiei (scoaterea nervului), pacientului i se va face o testare la anestezicul nostru pentru a vedea daca este alergic. Daca pacientul nu este alergic, medicul stomatolog va efectua anestezia pacientului, pentru a face intreaga procedura mai confortabila.

Clinica LifeDent Implant, din dorinta de perfectionare continua a introdus tehnici moderne de tratament endodontic si anume ENDODONTIA SUB MICROSCOP, Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic este in prezent cel mai complex mod de lucru in endodontie.

AVANTAJELE MICROSCOPULUI DENTAR

  • identificarea canalelor suplimentare
  • identificarea orificiilor de intrare in canale
  • refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • vizualizarea si indepartarea acelor rupte de pe canal
  • detectarea fracturilor radiculare

TRATAMENTUL SUB MICROSCOP aduce mult mai multa siguranta pe termen lung canalului radicular si este un procedeu complex care ajuta medicul endodont sa asigure un succes mult mai mare tratamentului fata de interventia clasica.

Procedura tratamentului cu DIGA: Reprezinta standardul actual al tratamentului endodontic, asigurand astfel sansele de reusita si succesul tratamentului realizat corect. Utilizarea digii ne permite izolarea foarte buna a dintelui pe care il vom trata in felul acesta, si se vor elimina foarte multe probleme si riscuri de contaminare ce pot aparea. Izolarea se realizeaza prin folosirea unei membrane speciale, de unica folosinta, care este perforata in dreptul dintelui pe care se lucreaza, asigurand un maxim de vizibilitate.

Avantajele tratamentului cu DIGA:

  • canalele pe care le tratam sunt mentinute curate;
  • nu se va mai putea produce contaminarea cu saliva in timpul tratamentului;
  • medicul stomatolog, avand vizibilitatea foarte buna, se va putea concentra pe reusita tratamentului;
  • nu exista riscul patrunderii unor obiecte si materiale in cavitatea bucala;
  • confortul pacientului in timpul tratamentului, care de cele mai multe ori este „migalos”;

Apexul locator este un dispozitiv electronic care masoara lungimea exacta a canalelor radiculare. Tratamentul va fi efectuat pe aceasta lungime stabilita, evitand astfel posibile erori (obturarea incompleta sau depasirea). Pentru a ne asigura de reusita tratamentului endodontic, pacientul va efectua dupa terminarea obturatiei de canal o radiografie de control.

Program de lucru

luni
08:00 - 20:00
marți
08:00 - 20:00
miercuri
08:00 - 20:00
joi
08:00 - 20:00
vineri
08:00 - 20:00

Programeaza-te!

Telefoane Clinica
programari@lifedentimplant.ro
office@lifedentimplant.ro

Telefoane Cabinet
programari@lifedentimplant.ro