Sinus lifting

Procedura de sinus lift este o interventie chirurgicala utilizata cu scopul de a permite inserarea ulterioara a unor implanturi. Elevarea membrane sinusale se face prin aditie de os si este necesara doar cand marimea si pozitia sinusurilor nu permit implantarea dentara.

Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale este o procedura delicata, care necesita multa atentie si precizie, dar care contribuie simtitor la imbunatatirea calitatii vietii pacientului. Importanta atat din punct de vedere functional, cat si estetic,  procedura de sinus lift este una inovatoare si de actualitate, care ofera optiuni viabile pacientilor ce prefera sa nu foloseasca proteze mobile.

Despre sinusurile maxilare

Sinusurile maxilare sunt cavitati situate in osul maxilar, deasupra dintilor molari si premolari. Sunt compuse din doua cavitati distincte, umplute cu aer, aflate in stanga si in dreapta cavitatii nazale, cat si dintr-o membrana foarte subtire care acopera intreaga cavitate sinusala si care adaposteste sinusul propriu-zis.

In urma extractiilor dentare, dar si a infectiilor localizate la radacina molarilor si premolarilor, osul se resoarbe, iar cand are o grosime mai mica de 8 mm, implantarea dentara devine imposibila.

Ce presupune procedura de sinus lift

Procedura de sinus lift implica ridicarea membrane sinusale si inserarea de os (natural/artificial) cu scopul a creste masa osoasa si a permite, astfel implantarea.

Procedura de sinus lift poate fi realizata in doua moduri, in functie de necesitati:

  • cand este nevoie doar de o elevare minora, se intervine prin sinus lift intern;
  • cand este nevoie de o elevare majora, se apeleaza la sinus lift extern.

Procedura de sinus lift intern implica o aditie osoasa minima, de 1-2 mm, si poate fi efectuata in aceeasi sedinta in care va fi realizata si implantarea dentara. In schimb, procedura de sinus lift extern se efectueaza dinspre obraz pentru ca implantarea dentara sa poata fi efectuata 4-8 luni mai tarziu.

Concret, ambele tipuri de proceduri presupun o incizie la nivelul gingiei, perforarea osului pana la expunerea membrane sinusale, decolorarea acesteia si introducerea de os.

Program de lucru

luni
08:00 - 20:00
marți
08:00 - 20:00
miercuri
08:00 - 20:00
joi
08:00 - 20:00
vineri
08:00 - 20:00

Programeaza-te!

Telefoane Clinica
programari@lifedentimplant.ro
office@lifedentimplant.ro

Telefoane Cabinet
programari@lifedentimplant.ro