Aditii osoase

Aditia osoasa reprezinta procesul prin care specialistul nostru reface cantitatea de os maxilar topit sau distrus.

Daca doriti sa faceti un implant dentar, dar radiografiile si/sau tomografia dentara arata ca aveti un maxilar fragil, scurtat sau subtiat ca urmare a pierderii osoase, atunci va fi necesara o interventie chirurgicala prin care se realizeaza aditia osoasa. Maxilarele dumneavoastra pot prezenta pierderi de os datorita procesului fiziologic de imbatranire, purtarea unor proteze mobile pe termen lung, dinti lipsa, boala parodontala sau ca rezultat al unui accident.

Ce cauzeaza pierderile osoase?

Daca pierdeti un dinte intr-un accident, zona din jurul dintelui lipsa se topeste si osul maxilar incepe sa se micsoreze. Dintele, prin radacina sa, ajuta la mentinerea volumul densitatii osoase adecvate printr-un proces natural de stimulare.

Un alt factor este cel estetic: daca o persoana a pierdut cativa dinti si nu i-a inlocuit, atunci maxilarul va arata ca fiind micsorat si retras spre interior, santurile din jurul buzei nasului fiind adancite. Aceasta imagine ridata imbatraneste prematur persoana respectiva generand complexe neplacute si de multe ori izolare sociala.

Putem preveni acest fapt daca nu amanam implantarea dintilor, insa daca resorbtia e deja prezenta, va fi necesara aditia osoasa.

Aditiile osoase realizate de un specialist cu experienta sunt de success, insa ele, in multe cazuri, prelungesc durata tratamentului prin implant. Acestea implica adaugarea unei aditii de os de diferite origini (uman, artificial, animal), corespunzatoare defectului, pentru a putea obtine latimea si grosimea necesara implantarii.

Standardul de aur este reprezentat de propriul os, desi exista si alternative sintetice.

Program de lucru

luni
08:00 - 20:00
marți
08:00 - 20:00
miercuri
08:00 - 20:00
joi
08:00 - 20:00
vineri
08:00 - 20:00

Programeaza-te!

Telefoane Clinica
programari@lifedentimplant.ro
office@lifedentimplant.ro

Telefoane Cabinet
programari@lifedentimplant.ro