Refacere tratament endodontic incorect

Retratamentul endodontic este o masura prin care se incearca refacerea unui tratament anterior, care a esuat din diferite motive dependente sau independente de pacient. Aceasta procedura se realizeaza pe dintii care au dezvoltat complicatii, in ciuda faptului ca infectia a fost indepartata, iar canalul obturat definitiv.

Cauzele de esec in tratamentul endodontic:

  • infiltratia in obturatia de canal
  • curatarea necorespunzatoare a canalelor radiculare
  • reconstructia coronara inadecvata
  • organismal nu poate lupta cu infectia
  • aparitia unei leziuni periapicale dupa tratament
  • disfunctia ocluzala

Retratamentul endodontic si durerea

Multi pacienti care au trecut deja printr-un tratament endodontic pot avea anumite temeri cu privire la reluarea lucrarii in cazul unui esec, din cauza durerii. Daca este si cazul tau, este bine sa stii ca retratamentul endodontic se realizeaza sub o anestezie locala profunda, astfel incat durerea sa nu fie resimtita.

Cum decurge retratamentul endodontic

Pentru ca retratamentul endodontic sa aiba succes, este nevoie sa fie indepartate toate materialele de obturatie de pe canale, dupa care se reia tratamentul obisnuit, de aceasta data prin indepartarea cauzei esecului si prin dezinfectarea canalelor radiculare.

Dupa incheierea retratamentului endodontic este necesar ca medicul sa se ocupe de restaurarea coronara a dintelui afectat, pentru a-i reda functionalitatea. Intre cele doua proceduri nu trebuie sa treaca mai mult de 7-10 zile, astfel sansele ca retratamentul sa aiba succes scad foarte mult.

Retratamentul endodontic trebuie monitorizat de medic, pentru a se preveni sau a se lua masuri imediate in cazul in care apar noi probleme. Controalele periodice la medicul dentist trebuiesc facute la 6 luni, 1 an si 2 ani.

Program de lucru

luni
08:00 - 20:00
marți
08:00 - 20:00
miercuri
08:00 - 20:00
joi
08:00 - 20:00
vineri
08:00 - 20:00

Programeaza-te!

Telefoane Clinica
programari@lifedentimplant.ro
office@lifedentimplant.ro

Telefoane Cabinet
programari@lifedentimplant.ro